Saturday, July 07, 2007

Sydlig Golfhelg

En golfhelg på Sveriges sydligaste breddgrader kan väl aldrig vara fel. Nej, sannerligen inte. Helgen 7-8/7 spenderades i glada vänners lag på Abbekås GK och Pensionat Smygehuk B&B.


Dagen började med en bilfärd från Kristianstad till Abbekås GK. Tjejerna i bilen hade ingen aning om vart vi skulle. De visste enbart att vi skulle till någon golfbana i närheten, belägen på en plats där det lovades regnuppehåll hela dagen.






Det var riktigt roligt att spela på Abbekås. Det mesta av den gångna veckans regn hade sjunkit undan i sandjorden och banan var i fin-fint skick. På de första nio hålen presterades det dessutom en hel del bra golf.


Jag och min vapendragare, Mr P, mötte i början av ronden hårt motstånd och var tre hål ner efter nio. Vi var dock aldrig speciellt oroliga utan kämpade oss tillbaka i matchen sakta men säkert och på 18 tee var matchen all square.






Min fru hade en 1-meters-putt på 18 green för att dela matchen, vilket hon fixade. Det hela fick avgöras med en putting competition på övningsgreen. Den vann vi killar och det kändes riktigt, riktigt bra! Speciellt eftersom damerna vunnit fjolårets match på samma sätt (avgjort på övningsgreen).


Kvällen spenderades i Smygehuk hos Anders Ödal och Eila på deras pensionat och B&B. Ett kanonmysigt ställe tvärs över vägen från hamnen i Smygehuk.




Vi avnjöt en tre-rätters middag ackompanjerat av både Asti Cinzano och Lindemans Cabarnet Saivignon. Därefter blev det en blåsig promenad till Sveriges absolut sydligaste spets, den "nya" utsiktsplatsen i Smygehuks hamn.






Den efterföljande GTn på rummet värmde gott! Tack för en riktigt super-mysig golfhelg!

No comments: